Moviepremiär

Idag har den här filmen, I Himlens Hjärta premiär.

FILMINFO/RECENSION I Ingmar Bergmans "Scener ur ett äktenskap" skildras ett, på ytan, lyckligt pars förfall. Bergman håller oss som publik i små utrymmen: vardagsrummet, köket, kontoret, landstället. Ett rum och ett minimalt begränsat antal människor i samma scen; för det mesta två stycken. Regissören Simon Staho för med sig i sin senaste film, "Himlens hjärta", hela det receptet in i 2000-talet.


Två gifta par som båda snart kan fira tjugoårsjubileum, Lars (Mikael Persbrandt) och Susanna (Lena Endre), och Ulf (Jakob Eklund) och Ann (Maria Lundqvist). Över en middag berättar Lars om en kollega som lämnat fru och barn för en yngre kvinna. Det väcker starka känslor kring bordet, och oenigheter kring otrohet. Några menar att otrohet aldrig kan accepteras, och andra att det är en risk man tar i ett förhållande. Men runt bordet har två av de en gemensam hemlighet, som för smärta med sig.


Jag har sett trailern till filmen och jag tyckte om det jag såg. Tror att den är riktig bra. Brukar inte falla för svenska filmer i vanliga fall. Men den här får bli ett undantag.

image120

Hejdå Grey´s anatomi, Välkommen Private Practice.

Private Practice  hade svensk premiär i TV4 ikväll.



Godnatt nu ska jag gå till sängs

Känner ni av vårkänslorna?

Torsdag

Idag har jag umgåts med Mikaela, alltid trevligt att träffa henne. Vi har varit på stan och kikat lite, en fika blev det med, såklart. Det är ett underbart vackert väder idag, fåglarna kvittrar, alla människor sprudlar av glädje. Och våren har äntligen kommit för att stanna, eller? Är precis hemkommen från stan, så nu ska jag slänga i mig en bit mat, därefter titta på OC- jag är ett troget fan. Och efter det ska jag bege mig ut på promenad.

Tillägnat alla Björn Gustafsson fans

Till alla Björn Gustafsson fans.

Lite Grundfakta om Björn:


Namn:
Björn Gustafsson.
Ålder: Nyss fyllt 22.
Yrke: Komiker.
Bor: Stockholm.
Gillar: Humorserien "The Office".
Familj: Mamma, pappa, lillebror.
Bakgrund: Medverkat i TV-serierna "Parlamentet", "Extra Extra", "Tack gode gud" och "Stockholm live". Gjorde debut som ståuppkomiker 2005.
Aktuell: I Melodifestivalen på SVT. Värvades av Sven Stojanovic, producent för Melodifestivalen som hade sett Björn uppträdda i Stockholm.
Kuriosa: Är helnykterist och har berättat i Expressen att han inte blev av med oskulden förrän han var 20 år.

Allt började med ett inhopp i "Parlamentet" 21 oktober förra året.
I dag har Björn Gustafsson många fanklubbar på Facebook. Den största: "Om jag kommer in?, Ha, Jag kommer knappt ut!"
Citatet kommer från en fråga i "Parlamentet" om han kommer in på innestället Whiteroom på Stureplan i Stockholm.


Här kan du läsa mer om Björn Gustafsson  http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen/1.1063461/hemligheten-bakom-bjorns-schlager-succe


Monday today

Godkväll, allt bra med er? Idag har jag tillbringat halva dagen i Skövde. Blev lite shopingsugen imorse, så jag bestämde mig för att bege mig till den stora staden Skövde på lite spaning efter nya plagg. Det blev dock inte mycket till shoping. Kom hem med endast två sjalar. Men så kan det gå ibland. Det blev inga impulsköp denna gång. Tack och lov för det får man väll säga. Imorgon kommer Mikaela och hälsar på mig. Mycket trevligt sällskap. Måste även plugga matematik. Hur tråkigt det än låter, så måste jag det.


Kladdis


Blev sugen på kladdkaka.
Här kommer det ett enkelt recept.


Du behöver:
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad
Kokos till formen


Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4 Vispa samman ägg och socker
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17-22 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den.

image117

Luke i The OC till Desperate Housewives

Minns ni kanske Chris Carmack som spelade Luke i The OC? Det ryktas att han ska medverka i Desperate Housewives. Han vara aktuell för rollen som Susans unga, heta kusin Tim, som dyker upp på Wisteria Lane för att hjälpa Mike med skattebetalningen.  Men det återstår att se.

image116

Händelserik dag+Björn Gustafsson


Så har min helg varit

I fredags åkte jag och elin l till Skövde för att se Jumper som hade premiär. Visningen började 18.30. Innan dess tog vi en snabb titt i alla affärer och fikade såklart. Filmen var superbra, hade sämre förväntningar faktiskt. Brukar inte tycka om actionfilmer, men den här var ett undantag. Biosalongen var fullsmockad av människor. Det var flest tjejer som hade kommit för att se filmen, inte konstigt egentligen. Hayden Christensen medverkade i filmen, men det fanns en hel del killa med, men det förklarar ju saken, eftersom Rachel Bilson var med. När filmen var slut ca 20.30 begav vi oss hem till Mariestad. Men när vi hade lämnat bion förstod vi rätt snabbt att det inte skulle bli en trevlig hemfärd. Medan vi var inne på bion hade det bildats snöstorm ute. Inte kul alls. Så mycket blötsnö. Men resan hem gick bra tack och lov. Vi körde hur sakta som helst, det gick inte köra snabbt, det förstår väll vem som helst. Vi körde förbi vägskyltar som hade blåstbort. När vi väl var inne i stan, hade det slutat snöa och blåsa. Men elin fortsatte inte hem till Sjötorp utan hon stannade hos mig. Efter hela resan blev vi så upprymda, och vi var inte trötta längre, därför bestämde vi oss för att hyra en film på åkes, det fick bli Inget är heligt med Magnus Betnér. En kul snubbe. Men det var en riktig upplevelse. Påminner lite om när vi var i Stockholm förra året, vid den här tiden, då hamnade vi också i snöstorm.
Vad tyckte ni om melodifestivalen igår? Jag tyckte inte att rätt låtar gick vidare. Tyckte att Patrik Isaksson skulle ha gått vidare till final, iallafall till andra chansen, och även Ainbusk. Det var orättvist. BWO var en klar vinnare. Men min ända vinnare är ju ändå Björn Gustafsson. Han är helt underbar, i´m in love. Och den sången som han tillägnade Carina Berg. OJOJO.
Idag söndag, blir det att ta det lungt, titta på reprisen av lets dance, eftersom jag   missade det i fredags. Sen blir det en lång promenad med mamsen. Måste även städa i garderoben. Så ser mina planer ut för idag.

Här kommer det ett klipp med Björn Gustafsson, Sången om Carina Berg


I´ts friday today

Precis hemkommen från komvux. Jag var där för att lämna in en hemuppgift i matematik. Annars  blir det en lugn dag. Ska bege mig ut på promenad snart.
Ikväll blir det bio med elin, ser fram emot det. Vi ska se Jumper som har premiär.
Till helgen fortsätter festligheterna.

image115


20 år

Tack för en lyckad födelsedag och alla fina presenter. Jag fick allt från smycken till pengar. Pengar är alldrig fel. Imorgon blir det en tripp till komvux för att lämna in en hemuppgift  i matematik. Efter det vidare till skövde och bio. Nu ska jag gå och äta lite mer tårta.


image114

FÖDELSEDAGSBARNET

image111

image112

image113

MIN FÖDELSEDAG

Idag är det min 20 års dag. NU ska jag gå och käka lite frukost.


Tomorow i´ts my day

Idag är det min sista dag som tonåring, imorgon fyller jag 20 år. Alltid kul att fylla år, men inte att bli äldre. Har jag möjligtsvis drabbats av en 20 årskris? Ser verkligen fram emot morgon dagen. Nej nu ska jag gå och uggla framför teven det är nämligen dags för grey´s anatomi.






Style

Leighton Meester från den kända tv-serien, Gossip Girl.
Jag tycker om hennes klädstil, väldigt elegant fast ändå enkel.

image101image102

En kväll med kanal 5

Då var det äntligen dags för ännu ett nytt avsnitt av Gossip Girl.
Och efter det I huvudet på Gynning.

En underbar tv-kväll helt enkelt

image100



Vårkänslor

Yes våren har äntligen kommit. Idag har det varit fruktansvärt varmt, säkert +10 grader. Är precis hemkommen från en promenad. Hade min vinterjacka på mig, så då är det väll kanske inte så konstigt att jag blev varm. Hur har dagen varit annars då? Jo bra, vaknade sent idag, kvart över tio blev frvånad över mig själv eftersom jag aldrig brukar sova så länge i vanliga fall. Annars så har jag räknat matte, ska lämna in en hemuppgift imorgon. Vi har börjat planera min födelsedag med, som är på torsdag. Men jag tycker inte att det är så märkvärdigt att fylla 20 egentligen. Visst det är ett stort datum. Har inte direkt önskat mig något speciellt. Leckström ska iaf bjuda mig på bio på fredag. Det är nämligen en film som har premiär då, som jag gärna skulle vilja se. Men vi får se vad det blir för film. Jag vet inget.


The Oc Marissa

Kändisar och deras olika hårfärger.
Mischa Barton passar inte i den här blond-gula hårfärgen. Det är ett faktum.
image99

Här ser hon mycket bättre ut, och hårfärgen passar henne perfekt!

image98












































Street Magick med Björn Gustafsson

Blir ju nästan lite små kär i Björn Gustafsson. Han är ju bara för söt, visst han lyckas väll kanske inte alltid vara en jätte bra komiker. Men jag gillar hans stil. Jag och leckström fick skrattanfall när vi såg honom igår, han skulle trotsa naturlagarna.

Här får ni se ett klipp från gårdagens deltävling i melodifestivalen.
Björn Gustafsson

part 1



part 2


Purple

image95


Glass i stora lass

Godmorgon eller ska man säga Godeftermiddag. Gårdagen blev lyckad. Kvällen började hos mikkis, vi tittade på melodifestivalen och hade allmänt trevligt. Apropå melodifestivalen så tycker jag att bidragen blir bara sämre och sämre för varje deltävling. Okej det finns undantag. Tyckte att det var rätt att sanna nielsen gick vidare till finalen, det förtjänade hon. Vilken röst hon har. Jag ryser nästan när jag hör henne sjunga. Och det är positivt. Efter medlodifestivalen gjorde vi oss i ordning och gick vidare till statt för att möta upp ett gäng glada människor. Där inne fortsatte festen. Jag råkade inte ut för några pinsamheter utan det var helt okej. Ingen bakfylla idag, tack och lov. Nej jag brukar aldrig råka ut för det, det har bara hänt nån enstaka gång vad jag kan minnas. Nej men jag får tacka för en lyckad kväll. Vad händer idag då? inte mycket, blir en vanlig ingetgöra söndag. Måste dock räkna lite matte, tyvärr. Annars ska jag bara ta det lungt. Ikväll är det elle galan med, det får man inte missa. Nu är det inte långt kvar tills jag fyller år. Fyra dagar kvar, nedräkningen har börjat.

Nu ska jag gå och äta lite glass.

image93


Party Party

Lördag

Ska bege mig ut på en promenix med mamsen. Inget vidare vackert väder idag. Men hur är det man säger- Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder. Stämmer bra. Ikväll blir det utgång med flickorna. Vi ska samlas hos mikkis runt halv åtta och förfesta lite. Man får ju inte missa melodifestivalen heller. Det är ett måste. Men jag tror att det kommer bli en toppen kväll.




Baby, don't hurt me, don't hurt me no more

Vad är kärlek - Björn Gustafsson



När det bubblar i kroppen som en kolsyrad dricka
När du fnissar som en liten flicka
När man känner något man can't deny          image92
When the eagles fly over mountain high
När all oro är som bortblåst och försvunnen
När Simba återvänder i Lejonkungen
När man bara drar replik för att slippa krångla
Min pappa är rik, vill du hångla?
Om man spärrar upp sina ögon och tittar bak med huvet ut
Då ser man galen ut
Det har egentligen inte hit o höra
Det är bara en grej man kan göra
När jag dansa med Elin en sommarnatt lång
Vi satt på en parkbänk, jag var kär, hon drack rom
När Elin sa att jag var den vackraste som finns,
Såg in i mina ögon och kräktes på mina jeans
Våga styr som en kapten, våga falla som ett löv
Våga chansa och se hur det går, vad är fegt, vad är mod, what is löv?
Baby, don't hurt me, don't hurt me no more
Från en afton som doftar lite YMCA
Tack Göteborg, ni är kärlek för mig!


Love is in the air

Om ni saknar Addison från Grey´s Anatomi, så kan ni ju alltid slå på teven kl 21.00 idag på tv4. Hennes nya teveserie Private Practice har premiär först om två veckor, men idag kommer det en smakprov.
 
image91




Hapy Valentine's

Vilket underbart vackert vårväder det är idag. Solen skiner och fåglarna kvittrar, människor är glada och lyckliga. Ska bege mig ut på en promenad alldeles snart och njuta av vårvärmen.

Ni får ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag med era nära och kära.
Hej

image90

Björn Gustafsson strippar

Igår, lördag var det äntligen dags för melodifestivalen igen. Tyckte att det var bra att amy och christer sjögren gick vidare. Helt rätt. Det var dock mindre bra att Velvet åkte ut, det var orättvist. Hon förtjänade en andra chans.
Men kvällens höjdpunkt var ju ändå Björn Gustafsson, vilken skön kille. Han räddade hela kvällen. Nu framöver kommer man få se honom varje lördag. Har man ju något att se fram emot.

Här får ni se när Björn gustafsson strippar till låten What is love.





Vad är kärlek?
När man bara drar replik för att sluta krångla, min pappa är rik vill du hångla?

I want

De här två plaggen vill jag ha i min garderod, nu.
Kommer från BON´A PARTE.

Klänningen                                                              Tunnikan till höger
image88image89


I´ts hard to shop

Mycket händelserik dag har det varit idag. Dagen började med att klockan ringde halv nio, då var jag tvungen  att mosa mig upp ur min sköna säng och bege mig bort till duschen. Efter att gjort sig i ordning. Och ätit lite frukost. Bagav jag mig ut för att möta elin därefter satte vi oss på bussen och åkte hela vägen till skövde. Ingen bil blev det den här gången. Enligt shoppingplanerna skulle jag försöka hitta en vårjacka- kappa. Men det var inte så lätt, hade visserligen spannat in en kappa sen tidigare. Men efter att ha provat den ett antal gånger , beslöt jag mig för att inte köpa den. Men jakten fortsatte efter en vårjacka. För att göra historien kort, så fanns det ingen jacka i min smak, så kräsen är jag. Shoppingen slutade med en kjol helt enkelt, inte alls planerat. Utan det var bara ett impulsköp. Elin blev inte utan något hon heller, det fick bli ett par nya jeans. Inte planerat det heller. Ibland är det faktiskt rolig att impulsshoppa. Det var en lång shoppingdag, men rolig. Och så mycket folk. Tänkte bara ge ett tips shoppa aldrig på helgerna, fredag inräknad. Om ni inte vill bli ihjälmosade. Ja, det var min dag det. Har ont i huvudet och mina fötter värker. Men vem har sagt att det är lätt att shoppa?
Nu räcker det för mig. Ska invänta let´s dance nu.

Den här kappan hade jag spanat in sen tidigare. Köpte dock den aldrig.
Kappan kommer från H&M
image86

Det fick bli en sådan jeanskjol istället
Köpt på hm.

image87

Shopping

Torsdag idag, redan får man väll säga. Tycker att veckodagarna går så fort. Man hinner inte ens blunda förräns det är helg igen. Idag händer det inte så mycket. Har räknat matte hela förmiddagen. Måste börja tänka när jag kan ha mitt första matteprov. För nu är det inte långt kvar till maj. Och jag har två prov+nationellt prov framför mig. Ikväll kommer leckström till mig en snabbis. Hon blev nyfiken på en film som jag nyligen laddat ner.Imorgon ska jag och elin bege oss till den stora staden Skövde och shoppa lite eller mycket. Får se om ekonomin tillåter det.

Nu ska jag gå ut på en promenix. Härligt väder idag.


Virgin Territory


Godmorgon

Godmorgon
Tittade precis ut genom fönstret och det gjorde mig inte glad. Det regnar, spöregnar. Och jag som hade tänkt ta en promenad så här på morgonen. Men det får vänta helt enkelt. Japp, vad händer annars då. Nej inte så mycket faktiskt. Finns alldeles för lite jobb, jag står på inringning. Det är inte kul. Tråkigt att sitta hemma hela dagarna. På fredag ska jag och elin bege oss till skövde för att handla lite vårkläder. Behöver bland annat en vårjacka + skor, och en massa annat. På lördag så ska jag nog ta en sväng till älgarås lite. Måste även börja planera min födelsedag. Nej men nu ska jag gå och äta lite frukost.

Jag fyller 20 år....

......men inte idag.

Nu är det lite mer än två veckor kvar tills jag fyller 20 år. Jag vill inte fylla så mycket. Om tio år är jag 30 och bara den tanken gör mig deprimerad. När jag var i 15 års ålder ville jag bara fylla18  så fort som möjligt  och äntligen bli myndig, för då kunde man ju göra vad fan man ville. Okej kanske inte. Men man skulle få mer frihet. Men nu känns det tvärtom. Jag vill bli liten igén, för då kan man skylla allt på sin ålder. Men nu kan man inte göra det längre, eftersom man är vuxen. Men jag känner mig inte som vuxen. Vad vill jag med mitt liv egentligen? Har inget bra svar faktiskt. Det enda jag vet nu är att jag ska börja studera på högskolan till hösten och det är väl ett framsteg. Ett steg mot vuxenlivet. Nåja. Livet är kort som sagt. 
 

Gynning+sångerska?

Ikväll blir det en uppesittarkväll. Start kl 20.00

20.00 Gossip Girl. Andra avsnittet av den glamorösa ungdomsserien. Ska bli mycket spännande.
21.00 Då var det dags för I huvudet på Gynning. Ikväll ska hon bege sig ut på  djupt vatten. Hon ska bli sångerska, yeah right?
22.00 Till sist har vi Brothers and Sisters.


image83

image84

image85



Diskussion

Mikaela
-har du hittat nån ny på  sista tiden då?

Jag
-hur sjutton ska det gå till när jag tillbringar all min tid hemma.

Mikaela
-jo de klart. hm


HAHA lite komiskt.


Hairstyle

Jessica Alba
Blond -eller lite mörkare? Kort -eller Långhårig?




Jag tycker lite mörkare och lockigt.



Mischa Barton
 
Blond eller Mörkhårig?



Definitivt mörkhårig



Ashlee Simpson

Mörk-eller Blond?







Ousiders-Sexkonst?

Såg på Outsiders tidigare idag. Det handlade om människor som lämnade ut sig själva och sina kroppar, allt för konsten och budskapets skull. Jag tyckte att det var helt sjukt. Det var bland annat ett par som var med i en organisationen,Fuck for forest. Men hur i hela friden ska man kunna rädda regnskogen genom att ha sex offentligt? Eller att gruppsex ska göra världen mer kärleksfull. Nej jag förstår mig inte på sånt här. Men det är min åsikt. Inget ont om människor som brinner för det dem gör.


Rysare.....Disturbia

Idag, måndag har jag umgåts med Mikkis. Det var trevligt, eftersom vi inte har träffats på ett bra tag nu. Har verkligen saknat henne. Helgen har varit bra, lugn och skön hemmahelg blev det. I lördags var lekström hos mig och vi hade våran efterlänktade filmkväll. Filmkvällen blev lyckad, om man bortser från filmvalet. Elin brukar ju som sagt välja dåliga filmer, haha. Men den här gången blev det inte bättre, fast jag var med och valde ut. Vi hyrde tre filmer med tre olika changer. En komedi ( American Pie 6), en rysare ( Disturbia), och till sist men inte minst ( 2 days in Paris). American Pie6 var som väntad, en skruvad college komedi. En bra strart på kvällen. Efter lite trams och skatt fick det bli Disturbia. Vad kan man säga om den filmen? Den började som en komedi, men slutade som en riktig rysare. Avslutningen fick bli 2 days in Paris. En sexisktisk fransk-amerikansk relationsfilm, som innehöll ett ämne, nämligen sex.
Här kan ni se filmernas trailers, ni får gärna kommentera!

American Pie




Disturbia



2 days in Paris


Hayden Chistensen...





Har precis laddat ner den här filmen, Awake. Med jessica alba och hayden christensen i huvudrollen.
Här kan ni se filmens trailer.

RSS 2.0