Tiden

Ännu en dag på praktiken. Idag har det varit en bra dag, har inte behövt anstränga mig mycket, inte alls. Har sorterat bland alla möjliga smycken hela dagen. Ska inte klaga, blev dock lite seg i huvudet mot slutet av dagen, men så kan det gå. Fick besök av mikkis också, det var trevligt. Hon väntade på mig i butiken tills jag hade slutat, stackarn fick vänta i hela 30 minuter på mig.HAHA nej hon överlevde faktiskt.

Ja och så är det redan 1 november på torsdag, fy vad tiden rinner iväg. Josefin fyller ju år i november. Har inte träffat henne på jätte länge, tyvärr. Saknar henne.
Josse fyller ju bara 19år. Men när jag tänker efter så börjar min födelsedag närma sig också, bara 4 månader kvar och jag blir hela 20 år gammal. Det låter skrämmande faktiskt. Känner mig inte alls så gammal. Ibland kan man ju faktiskt undra om jag har fyllt 12? Nån gång måste man växa upp. När jag var mindre ville jag bli äldre så fort som möjligt så att man kunde fylla 18år och flytta hemifrån, fast nu är det tvärtom nu vill jag vara liten igen, eller vissa dagar iaf.

Nu ska jag gå och ta en dusch och efter det sätta mig framför teven.


BRA:
Imogen Heap
- Speeding Cars

Monday

Helgen har varit superbra. I lördags var jag och flickorna ute på statt, kul, mycket folk, för mycket dricka, men annars helt okej. I söndags var det mindre okej, hade en sån himla huvudvärk, och värk i hela kroppen. Men ändå, helgen blev lyckad trots allt. Idag är det måndag och min första dag som praktikant på La ca mi . Känns bra, mycket som man måste hålla reda på så här i början, men jag är snabblärd så de ska nog gå fint. Ja annars så har jag ingenting inplanerat den här veckan förutom att jag måste gå på praktiken, mån till torsdag och på  fredag jobbar jag. Får se vad som händer till helgen, blir förhoppningsvis en lugn helg. Eller inte.
Ja just nu sitter jag här framför min dator och försöker fördriva tiden på bästa sett. Vill att klockan ska bli 22.00 så att jag kan äntligen få titta på Prison Break!!!


Onödig fakta

Vilken bok läste du senast? Jane Fonda "mitt liv så här långt".
Vad gjorde du igår? umgiks med mikkis och leckström
Vad har du gjort idag? jobbat (slitit)
Vad har du ätit idag? Gröt
Vad har du på dig idag? jeans+arbetströja
Följer du några tvserier, vilka? YES, alldeles för många. Men kan alltid nämna en. Prison Break
När drack du senast? För en timme sedan
Vad drack du? Te, för att jag fryser
Vad är det värsta du vet? Dubbelmoral och oärlighet.
Använder du parfym? Nopp
Favoritplagg till vardags? jeans
Favoritplagg till fest? naket
Vad ska du göra imorgon? Komma på meningen med livet
Bästa raggningsrepliken du fått: är den här stolen ledig.haha nej det var inget bra 
Dagens lögn: Jag har inte ljugit idag. 
Hur många MVG hade du i gymnasiet: hemligt
Vad vill du skall hända inom den närmaste tiden: Nått spännande
Vad vill du göra nu: vill att klockan blir halv elva så att jag kan få se färdigt på idol, för att sedan gå och lägga mig.
Vad är du sugen på just nu? Ja du, bra fråga
Största fördomen folk har om dig? Ärligt, jag vet faktiskt inte
Tycker du att åldern har nån betydelse? Beror på. Allting är relativt.
Vad ska man göra för att du ska bli intresserad? Vara sig själv helt enkelt
Har du varit hos en psykolog? Nopp, har inte behövt det, eller vem vet.
Vad tycker du om? mycket.
Vad har du i din handväska idag? luft.
Vad ser du fram emot? morgondagen
Favorittidning? Cosmopolitan
Mest hatade stil: sunkig  stil
Mest hatade känsla: Den där då man känner sig ful och äcklig.
Mest hatade säsong: Hösten, fy fan. .
Tror du att din stil kommer att ändras: Jo, tycker om förändringar
Har du varit, eller är du besatt av någon?: Haha kanske det. Eller nej förresten vad är det jag säger.
Senaste sms:et: Okänd person
Vad sa du senast? Nu går jag
Till vem då? till mamsen
Vad behöver du mest just nu? Sömn
Hur raggar du? Det gör jag inte?
Vad lyssnar du på för låt just nu: Keane- walnut tree
När fick du senast en present:  På Studentdagen (en bärbardator) 
Brukar du bädda sängen: Jajemänsan
Vad har du på väggarna: tapeter?.
Vem var den senaste person du umgicks med: eller personerna, mikaela och elin
När gick du och lade dig igår: Runt 11 tiden.
När klev du upp idag: kl 8.30 då ringde min dumma veckaklocka. 
Är du svårflörtad: Ja det är jag.

What a day

Idag har jag umgåts med mikkis och elin hela dagen. Vi har varit på stan, fikat och tittat runt, besökte även min nyblivna arbetsplats (praktikplats), där jag ska börja på måndag. Mycket spännande. 
Ja, och imorgon ska jag jobba halva dagen. gött.
 


Tänkte bara säga att Björn Gustafsson är lätt den skönaste komikern i parlamentet. Satt och tittade på parlamentet i söndags kväll och då såg jag honom för första gången, då förstod jag att hans parti (blått) skulle vinna, och det gjorde det. Han kommer bli stor säger jag bara, och han är bara 20 år. Den killen kan snacka.
Annars så tycker jag att Magnus Betner är ju bara så härlig. Han vet verkligen hur han ska fånga sin  publik, och det lyckas han med.
                                                                                                      image50
image49   


   

Praktik

Idag har jag varit och fixat mig en praktik plats på La Cami, ska bli spännande. Får antagligen börja på måndag redan.


Tisdag

Idag har jag och elin varit hos Barbro Glomsten(arbetsmarknadskonsult) och fått lite information om praktiken.Hon gav oss förslag på företag som söker praktikanter, så nu kommer det nog inte bli så himla svårt att hitta en bra praktikplats, det som kommer bli  svårast nu är att bestämma sig var man vill praktisera, finns en oerhört stor valmöjlighet. Men det ska nog gå fint. Redan imorgon ska jag gå och söka praktik.
Ja annars så händer det ganska så mycket i veckan, konstigt nog. På torsdag ska jag till stadshuset, för att skriva på lite papper inför mitt vikarie jobb på förskolan. Jag ska bland annat visa upp mitt belastningsregister, gymnasiebetyg. Medan på fredag ska jag iväg och städa hos en privatperson, får lite extraknäck. Och på lördag blir det förhoppningsvis statt .Ja så ser min vecka ut, späckad för en gång skull.

Nu ska jag gå och få i mig lite mat, har inte ätit lunch än. Hinner inte äta, när det finns så mycket att göra.Efter det ska jag gå ut på promenad.

OJOJOJ

Kvällens måsten:

Gå ut och gå
Titta på Prison Break, kl 22.00 på tv 3, säsongspremiär.



Good music to my ears

Keane:

Everybody´s changing
Walnut trees
Somwhere only we know

Lifehouse:

You and me
Whatever It Takes


Så mycket att säga

Vilken dag säger jag bara. Dagen började med att jag gick upp klockan 8 och gav mig iväg till Konsum för att fråga om jag möjligtvis kunde få en praktik plats(kommunal ungdomspraktik), elin följde också med. Men nej tack sa dom. Jaha, då var det avklarat. Tänk att det ska vara så svårt att hitta en praktikplats??.
Men iaf, efter det gick vi iväg till arbetsförmedlingen för att fråga om dem kunde hjälpa oss med att få tag på praktikplatser.men nej här blev vi också nekade. Kunde inte hjälpa oss så de skickade iväg oss till en som heter Barbro, som har hand om praktiken. Då var det bara att promenera vidare  till henne, men hon kunde inte hjälpa oss heller eftersom vi inte var inskrivna hos henne, då skickade hon  oss tillbaka till arbetsförmedlingen. Man måste nämligen ha ett intyg från arbetsförmedlingen innan man kan få någon praktik alls, hänger inte med riktigt.När vi väl hade kommit till arbetsförmedlingen för andra gången fick vi vänta där i cirka 20 minuter innan vi fick hjälp, eller jag vet inte om  man kan kalla det för hjälp direkt. Men iaf så skulle arbetsförmedlingen kontakta Barbro och skriva in oss hos henne. Sen skulle dem höra av sig till oss. VISST VISST när då, om ett år kanske?

När jag kom hem tidigare idag var det en kvinna som ringde från kommunen som sökte mig, hon talade om  att jag står med i en inringningslista till olika förskolor här i Mariestad. Det var nämligen så att jag för ett ganska bra tag sedan skickade iväg flera ansökor till olika förskolor här i stan, men jag trodde faktiskt inte att någon skulle höra sv sig. Så nu har det skett ett mirakel.  Nu får man väll hoppas på att man får hoppa in som vikarie nångång ibland. Det känns väldigt roligt. Men jag måste ju fortfarande söka efter en praktikplats. Måste ha någonting annat att göra under tiden. Kan inte bara gå hemma hela dagarna och slöa. är faktiskt väldigt trött på att ha ett sådant tråkigt liv. Visst det är ju jätte roligt att gå hemma och slippa jobba, men det blir väldigt påfrestande i längden.

Dessutom kommer jag få lite extraknäck ska nämligen städa hos en familj på fredagar nu framöver(hushållsnära tjänster) . Så vi får se hur det går med det, är inte så jätte duktig på att städa, men det ska väll gå.

JA nu ska jag kila iväg

21 / 10 07


Dagens låt
: Timbaland feat One republik- Apologize
Dagens film : Step up, helt underbar.
Dagens tv serie : Friday night lights


image51

Sunt förnuft

Har precis kommit hem från en lång, lång promenad. Nu ska jag fixa mig någonting och käka , blev lite hungrig efter den långa promenixen, mycket energi som gick åt.haha. Ja ,sedan ska jag bara vänta på att klockan ska bli 19, då kommer leckström och vi ska åka och hyra lite filmer till ikväll. och självklart köpa mycket Godis.Jag har faktiskt varit väldigt hälsosam och inte ätit varken godis eller annat smått och gott under hela den här månaden. men nån gång måste man unna sig något gott eller hur?

HA en trevlig kväll! 

What a beautiful day


Dagens låt:
Lifehouse- Days Go By
Dagens händelse:  varit hos en tandhygeinist
Dagens tråkigaste: fiins inget som är tråkigt idag, det är ju FREDAG
Dagens finaste:
det vackra höstvädret
Dagens köp: inget än så länge, har inte hunnit så långt
Dagens mat: kycklingsallad..mums
Dagens mående: pigg och exalterad  




Det blir aldrig som man har tänkt sig

I början av förra veckan, bestämde jag och mikaela att vi skulle gå ut till helgen (statt),  till och med elin hade tänkt följa med för en gång skull(hon hatar nämligen att gå ut och festa, hon vill hellre stanna hemma och ha supkalas).Fast det kan vara kul det också ,ibland, men jag föredrar hellre  att gå ut och dansa o träffa och spana in nytt folk. men men. Men nu helt plötsligt har det blivit så att mikaela inte kan följa med till statt, hon ska umgås med sin pojkvänn istället, visst det låter jätte bra, men hon kunde ju sagt det lite tidigare tycker man ju,här har man ju liksom sett fram emot helgen. men men det blir ju aldrig som man har tänkt sig. Iallafall så ska jag strunta i statt den här helgen. Elin ska komma hem till mig, så ska vi  ha filmkväll och käka mycket godis.(bli tjocka) 
Sen får vi se vad som händer nästa helg, kanske kan få med emelie och dem andra flickorna ut (dom skulle nämligen till skövde och festa i helgen).


         


Efterlängtad

Prison break 22/10 kl 22.00

image52

Bra musik

Kent-Ingenting
Imogen Heap- Speeding cars
Imogen Heap- Just for now
50 Cent/Justin timberlake - Ayo Technology
South-Paint the silence
Timbaland feat One republik- Apologize
Keane- Walnut tree
The Killers- smile like you mean it
Ashtar command- Into dust

image53







Trött på allt

Nu har det snart gått en månad sedan jag kom hem från moskva, och jag har fortfarande inte hittat mig något jobb, och det suger, har säkert skickat över tio ansökor, men nej inget svar har jag fått eller så står det i brevet att de överväger.hm. nej jag orkar inte vänta längre. snart måste det hända nått innan jag blir helt galen och ännu mera rastlös än vad jag redan är. Eller jag har ju faktiskt blivit erbjuden ett jobb, fast jag tycker inte att man kan kalla det för jobb, utan extraknäck. JO nämligen hushållsnära tjänster, det går ut på att man städar hos privatpersoner några timmar, en gång i veckan. MEN jag vill ju ha ett riktigt jobb. Ja, så vi får se hur det blir med det, måste nog ta det erbjudandet, tyvärr. men det är ju bättre än inget, eller hur. Eller så har vi ju ett allternativ till som är ännu värre, det är ju den kommunala ungdomspraktiken, som arbetsförmedlingen ger ut. Fy, kan det bli sämre. Maan får slita som en galning för ca 2000kr i månaden. Dessutom måste man jobba 40 h i veckan. DET ÄR HELT GALET. Ja, men som sagt snart måste det hända någonting.. som tur är så är man inte helt pank än. har fortfarande lite pengar kvar från min gamla lön som jag fick i somras. 

RSS 2.0